Lumolaukan tarina


Lumolaukan takana on vuosikymmeniä elänyt haave tehdä merkityksellistä työtä hevosten kanssa.

Aloitin hevosharrastuksen yli kolmekymmentä vuotta sitten, ja sen jälkeen hevoset ovat kuuluneet elämääni. Hevosten parissa koen olevani eniten oma itseni. Koska hevonen ei arvota ja hyväksyy minut aina, hevosilla on ollut todella terapeuttinen vaikutus. Hevoset ovat auttaneet minua unohtamaan huoleni, ja hetket hevosten kanssa ovat olleet tärkeitä hengähdystaukoja ja kehittäneet tietoisuustaitojani.

Hevoset ovat opettaneet minulle epäitsekkyyttä ja rohkeutta. Hevoset ovat kantaneet minut uupumuksen läpi ja tarjonneet vaikeissa elämäntilanteissa ilon ja hyvänolon kokemuksia. Yhteys hevoseen on mieletön tunne. Se hetki, kun hevonen painaa päänsä olkapäällesi ja vain pitää sitä siinä. Se hetki, kun koet olevasi yhtä hevosen kanssa ja yhteistyö sujuu pelkän ajatuksen voimalla. Se hetki, kun laukkaat hevosella merivedessä kuumana kesäpäivänä. Nuo hetket ovat sellaisia, että ne muistaa loppuelämänsä.

Olen koulutukseltani aineenopettaja ja tehnyt työurani yliopistomaailmassa opettajana, tutkijana ja opiskelijoiden ohjaajana. Olen opettanut suomen kieltä ja kirjallisuutta sekä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja tuleville opettajille. Nuorten kanssa työskentely on innostavaa ja mielenkiintoista, mutta kahdenkymmenen vuoden jälkeen hevosten kutsu oli niin voimakas, että kouluttauduin sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi. Olen Suomen Sosiaalipedagogisen hevostoimintayhdistyksen hyväksymä virallinen SPHT®-ohjaaja.

Minulla on kokemusta erityislasten ja -nuorten kanssa toimimisesta. Omien lasteni haasteiden vuoksi olen opiskellut paljon itsenäisesti autismikirjosta sen moninaisuudesta sekä keinoista helpottaa erityislasten ja -nuorten elämää. Uskon, että tulevaisuudessa eläimet tulevat olemaan yhä suuremmassa roolissa kuntoutuksessa. Lumolaukka on perustettu, jotta mahdollisimman moni pääsisi kuntouttavan ja hyvinvointia lisäävän hevostoiminnan pariin, saisi elämäänsä lisää iloa ja onnistumisen kokemuksia ja saisi oppia hevosen viisaudesta.
Koulutus


  • Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajan koulutus (45 op), SPHT®-ohjaaja, Etelä-Pohjanmaan opisto, 2021
  • EA1-ensiapukurssi, 2021
  • Sosiaalitieteen ja sosiaalipsykologian opintoja, Itä-Suomen yliopisto, 2021
  • Digitaaliset sovellukset erilaisten oppijoiden ohjauksessa -koulutus, Oulun yliopisto, 2019
  • Tietosuojan perusteet -kurssi, Oulun yliopisto, 2018
  • Filosofian tohtorin tutkinto, Oulun yliopisto, 2007
  • Opettajan pedagogiset opinnot, Oulun yliopisto, 2001
  • Filosofian maisterin tutkinto, Oulun yliopisto, 2001

YhteystiedotSähköposti

kunnasniina(a)gmail.com


Puhelin

+358 40 738 3177